Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συζήτηση για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, κάνοντας παραλληλισμό με την περίπτωση του Λουδοβίκου 14ου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» τόνισε, πως βάσει του Συντάγματος οι αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και για την έκδοση των αδειών ανήκουν στο κράτος, στην Ανεξάρτητη Αρχή κάτι που, όπως φαίνεται, ο κ. Παππάς ερμηνεύει κατά το δοκούν, θεωρώντας, ότι το κράτος είναι ο ίδιος. «Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο Σίμος Κεδίκογλου, είναι να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης ποντάροντας αρχικά στην αυτολογοκρισία, που ήδη έχει αρχίσει και εν συνεχεία δημιουργώντας τούς δικούς της καναλάρχες». Ως συγκεκριμένο παράδειγμα αυτολογοκρισίας ανέφερε προσωπική περίπτωση, όπου δεν μεταδόθηκε συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει σε περιφερειακό τοπικό κανάλι της Αττικής με την αιτιολογία, από την πλευρά του δημοσιογράφου, ότι ήταν πολύ επιθετικός προς την κυβέρνηση και εκτός αυτού υπάρχει και το ζήτημα με τις άδειες.
Τόνισε, επίσης, ότι το τηλεοπτικό τοπίο θα μετατραπεί σε «οίκο ανοχής» δεδομένου, ότι και οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, συνεχίζοντας να μεταδίδουνε παράλληλα με τους καναλάρχες της κυβέρνησης και το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούν στα ευρωπαϊκά και ελληνικά Δικαστήρια, όπου θα καταπέσει ο νόμος, τον οποίο χαρακτήρισε κατάφορα αντισυνταγματικό και αντικοινοτικό. Διαβεβαίωσε δε ότι υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης τουλάχιστον 16 τηλεοπτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαστρέφει το Σύνταγμα και την ανεξαρτησία των Αρχών.
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε: «απορώ τι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει την ίδια πρόταση, την οποία είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική και ήταν και επικείμενες εκλογές και τώρα που δεν είναι να γίνουν εκλογές είναι ξαφνικά επείγουσα προτεραιότητα; Επίσης, όταν υπήρχε το ενδεχόμενο να σπάσουνε κομματικές γραμμές επί κυβέρνησης Σαμαρά με την προεδρική εκλογή, τότε οι βουλευτές που θα το έπρατταν αυτό ήταν επίορκοι, ενώ τώρα που αναζητούν βουλευτές για να σπάσουν τις κομματικές γραμμές και να μαζέψουν τους 200 δεν είναι επίορκοι; Νομίζω ότι είναι μία σαφέστατη προσπάθεια αντιπερισπασμού. Είναι μία προσπάθεια να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και μεταφέροντας αλλού το επίκεντρο της συζήτησης, αλλά τους λογαριασμούς τούς βλέπει ο κάθε Έλληνας. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, γιατί ουσιαστικά παίζουνε με την πολιτική σταθερότητα και, όπως φαίνεται, το μόνο σχέδιο τους είναι να δυσκολευθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στις μεθεπόμενες εκλογές».
Κάλυψη κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Εύβοια
Τις θερμές ευχαριστίες του προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζει ο Σίμος Κεδίκογλου για την άμεση και...