Ως το τέλος σε μία «μαύρη» σελίδα της πολιτικής μας ιστορίας χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση βρίσκει το τέλος που της αξίζει.
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Evripos 90 fm», στην εκπομπή «Τάδε Έφη» σχολίασε, ότι η Χρυσή Αυγή είχε βρει το τέλος της πολιτικά στις εκλογές του 2019 και τώρα ήρθε και το νομικό της τέλος. Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι το «τέρας» της Χρυσής Αυγής γεννήθηκε εκμεταλλευόμενο την απελπισία και των άγνοια μερίδας των συμπολιτών μας, για το πως είχαμε φτάσει στην οικονομική κρίση και αυτό συνέβη, γιατί πάντα η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί τον απελπισμένο στο να πιστεύει τον οποιοδήποτε, όπως έγινε με τα κηρύγματα μίσους των μελών της Χρυσής Αυγής. «Χαίρομαι, είπε, που φτάσαμε στο φυσικό της τέλος. Ο πολιτικός κόσμος θα κάνει τα πάντα για να προασπίσουμε τη δημοκρατία μας, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε την απόφαση, ότι αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει και συσχετίσθηκαν οι υποθέσεις για να μην πάνε μεμονωμένα στο Δικαστήριο για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να αποδειχθεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης».
Και πρόσθεσε: «χρέος του πολιτικού κόσμου είναι να κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει ξανά απελπισία, για να ξαναγεννήσουμε ελπίδα και να υπάρξει προοπτική ευμάρειας για όλους. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών σε μία δύσκολη συγκυρία όπως είναι αυτή που βιώνουμε με την πανδημία».
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτημα σχετικά με ζητήματα, που αφορούν στη δρομολόγηση ενεργειών με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική της Εύβοια ο βουλευτής ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη όσον αφορά στη μέχρι σήμερα εξαίρεση της Εύβοιας από τα προγράμματα ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών, λέγοντας:
«Εδώ και δύο χρόνια κάνω μία μεγάλη προσπάθεια να αρθεί άλλη μία αδικία εις βάρος της Εύβοιας δηλαδή η εξαίρεσή της από τα προγράμματα ενίσχυσης νησιωτικών περιοχών. Έχω τη χαρά να σας πω ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, που θα αναρτηθεί προς διαβούλευση αίρεται η εξαίρεση για την Εύβοια και τη Λευκάδα – και σε αυτό λειτουργήσαμε από κοινού με τον συνάδελφο τον Θανάση Καββαδά – από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, εξαιτίας του ότι έχουν σταθερή οδική σύνδεση μέσω γεφυρών.
»Πετύχαμε την άρση της εξαίρεσης με το νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση και έτσι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε δυνατότητα αξιοποίησής τους. Είναι μία σημαντική εξέλιξη και θα είμαι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας με το οποίο είχαμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Είχα -άλλωστε- δεσμευτεί στη διάρκεια ημερίδας που είχε πραγματοποιηθεί, ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχω την άρση αυτής της αδικίας».
Σχετικά με ζητήματα στον Τομέα της Υγείας στην Εύβοια ο βουλευτής αναφέρθηκε στο προσωπικό του στοίχημα να μπει τέλος στην «Οδύσσεια» που βιώνουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους με τη δημιουργία και λειτουργιά Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο αλλά και στην Ιστιαία.
Δήλωσε, ότι πλέον για τη Μονάδα στην Κάρυστο βρίσκονται στην τελευταία φάση μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιου Μίχα και υπηρεσιακών παραγόντων. Όπως είπε, ο Δήμος Καρύστου έλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει το κατασκευαστικό μέρος, οπότε και αποφασίστηκε η υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με του Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία πρόσληψης των ιατρών και του απαραίτητου ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.
Για την περίπτωση της Βόρειας Εύβοιας, όπου και εκεί δίνουν καθημερινό αγώνα περισσότεροι από 40 νεφροπαθείς ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, ότι χρειάζεται μία νομοθετική ρύθμιση η οποία –όπως διευκρίνισε- θα γίνει και θα προβλέπει να υπάρχει Δομή Υγείας με τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιπλοκών κατά τη διαδικασία αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
Στην ερώτηση, ακολούθως, για το βάρος που πρέπει να δώσουν οι βουλευτές στον τομέα της Υγείας αλλά και της Παιδείας απάντησε:
«Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του Τομέα Υγείας στην Εύβοια. Ξέρετε ότι και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας έχουν γίνει πολλές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και επίκεινται και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε όλες τις Δομές Υγείας. Επίσης, το ίδιο κάνουμε και στην Παιδεία. Φέτος, καταφέραμε να έχουμε περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία μας, ενώ όπου υπάρχουν κενά καλύπτονται το συντομότερο δυνατόν».
Σχετικά με τα βασικά έργα υποδομών στην Εύβοια και τις εξελίξεις όσον αφορά στα έργα των παρακάμψεων μετά και τις επαφές που είχε στα αρμόδια Υπουργεία δήλωσε:
«Οι παρακάμψεις του Βασιλικού και της Αμαρύνθου έχουν προχωρήσει, είναι σε διαδικασία υλοποίησης και των απαλλοτριώσεων, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μέσα στους επόμενους μήνες μου ενημερώθηκα ότι θα δημοπρατηθούν. Βέβαια, ο μεγάλος στόχος είναι η παράκαμψη της Χαλκίδας, το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια μετά την Υψηλή Γέφυρα δηλαδή εδώ και τριάντα χρόνια. Μία συνέπεια των καταστροφών από τις πλημμύρες, όταν η Εύβοια δυστυχώς κόπηκε στα τρία, είναι το ότι αναδείχθηκε το πόσο επιτακτικό είναι να βελτιώσουμε το οδικό μας δίκτυο. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός , όταν είχε έρθει στη Χαλκίδα είχε ανακοινώσει ότι άμεσα θα δρομολογηθεί το έργο αυτό για να δημοπρατηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Είμαι είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι όλα προχωρούν κανονικά, ολοκληρώνονται αλλαγές στις μελέτες και πλέον έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ, με δυνατότητα “γέφυρας” και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, οπότε προχωράμε εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός»